Mersin ezan vakitleri hakkında bilgiler – Mersin’de ezan saatleri ne zaman?

Mersin Ezan Vakitleri

Namaz, sizlerin de bildiği gibi, dinimizce çok önemlidir. Dinin orta direği olarak tanımlanmaktadır. Bizler de bu noktada hem Mersin ezan vakitleri hem de namazın faydaları hakkında sizlere ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Namaz, Allah’ın emirleri arasında bulunmaktadır. İnsanların, günlük olarak namazlarının aksatmaması gerekmektedir. Namazı bilerek kazaya bırakmak, günahtır. Aynı zamanda da doğru bir davranış değildir.

Namaz kılmak, sadece maddi değil, aynı zamanda manevi anlamda da çok faydası bulunmaktadır. Allah, insanlara yararı olmayan hiçbir şeyi emretmemektedir. Yapılan araştırtmalara göre, insanlara huzur ve mutluluk vermektedir. Aslında, kişiye dünyaya geliş amacını hatırlatmaktadır. Allah’ın emrini yerine getiren kişiler, aynı zamanda Allah’ın hoşnutluğunu da kazanmaktadır.

mersin ezan vakitleri zamani
mersin ezan vakitleri zamanları

Sabah Ezan Vakti

Sabah namazı, dinimiz açısından oldukça önemlidir. Özellikle 5 vakit içerisinde, sabah namazının önemi daha fazladır. Sabah namazının dinen önemi şu şekilde belirtmektedir:

  • Sabah namazları bütün günahları temizlemektedir.
  • Özellikle sabah namazını cemaat ile kılan kişi, gecenin tamamını namaz kılarak geçirmiş gibi sayılır.
  • Sabah namazını cemaat ile kılan kişiyi, Allah garanti altına alır.
  • Sabah namazı, her şeyden daha hayırlıdır.

Ebû Hureyre, sabah namazı için; “İnsanlar, namaz kılmanın faziletini bilmiş olsalardı, namaza sürünerek giderdi. Aralarında yarış ederlerdi. Özellikle sabah ve yatsı namazları için”

Mersin sabah ezan vakitleri şu şekildedir:

İmsak: 06.10

Güneş: 07.35 şeklindedir.

Öğle Ezan vakti

Mersin ezan vakitleri arasında olan öğle namazının vakti 12.40 şeklindedir. Ancak namaz vakitleri, gün dönümü sebebi ile her gün değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple, namaz kılmadan önce ezanın sesini duymalı, ya da diyanetin sayfasından dakika dakika takip edebilirsiniz.

Namazı vaktinde kılmak çok önemli. Namazlar, bildiğiniz gibi, farz, vacip ve nafile olarak ayrılmaktadır. Allah, insanlara günde 5 vakit namazı farz kılmıştır. Namazı vaktinde kılmak bu açıdan çok önemlidir. Her namazın kendine göre bir vakti bulunmaktadır. Vaktinde kılınmayan namazlar, kazaya kalır. Kaza namazları, kişiyi, namaz borcundan kendini kurtarmaktadır. Ancak normal vaktinde kılınan namaz kadar menfaat sağlayamamaktadır.

Öğle namazının vakti gelince, diğer namazlar gibi kılınabilmektedir. Ancak yazın namazı sıcaktan dolayı geciktirmek, kışın soğuk hava olduğunda vakit oldukça kılmak müstehab olarak nitelendirilir.

mersin ezan vakitleri diyanet
mersin ezan vakitleri diyanet

Mersin İkindi Ezan Vakitleri

İkindi namazını, güneşin parlaklığının tam olarak değişmediği zamana kadar geciktirilebilmektedir. Buradaki amaç, ışığın parlaklığından değil de, cirmin, gözle bakılamaması kadar parlak olmasından kaynaklanmaktadır. İkindi namazı, sabah namazı gibi, serinlik namazı olarak nitelendirilmektedir. Kim cennete gitmek istemez? Bütün insanlar, öldükten sonra cennete gitmek ister. Buna bağlı olarak Peygamber Efendimiz, bunu Hadis-i Şerif’le belirtmiştir: “İki serinlik namazı olan, sabah ve ikindi namazlarını, kılan kişiler cennete girer”

İkindi namazını bilerek terk eden kişilerin, o günkü işlediği amellerin boşa gittiği söylenmektedir. Dünya şartları, namazdan daha önemli değildir. Namaz, İslam’ın şartları arasında bulunmakta ve bizlere Allah’ın en büyük emridir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, namaz dinin direğidir.

Akşam Ezan Vakti

Mersin Akşam ezanı okununca, namazı kılmak gerekiyor. Bu namazı hemen kılmak, yatsıya yakınlaştırmamak gerekiyor. Yorgun ve uykusuz olmayan kişiler, namazını geciktirmede kılması gerekiyor.

Mersin namaz vakitleri arasında olan akşam namazının vakti ise, 17.30 şeklindedir. Dinin direği olarak tanımlanan namaz, İslam’ın en temel şartları arasında bulunmaktadır. Müslümanların hepsi için, aynı önemi sahiptir. Farz namazları, kişiler için belirli zamanlara ayrılmıştır. Bu zamanlar “Sabah”, “Öğle”, “İkindi”, “Akşam” ve “Yatsı” şeklindedir. Akşam namazı da bu önemli namazları arasında bulunmaktadır. Akşam namazı, kişinin ikinci ile akşam arasındaki günahlarının bağışlanmasını sağlamaktadır. Kişinin maddi ve manevi anlamda sıkıntılarını gidermektedir. Vücuttaki sıkıntıların giderilmesini sağlar. Kişi ile Allah arasındaki manevi anlamdaki yaşantıyı düzenlemektedir.

Her namazdan sonra, akşam namazından sonrada Allah için dua edilmesi gerekmektedir.

Yatsı Ezan Vakti

Yatsı ezan vakti ise 18.50 olarak ifade edilmektedir. Yatsı namazının sadece gencin 3’te 1’i kadar geciktirilebilir. Bu konu da ise, şunlar belirtilmiştir:

“Ümmetime, her zaman misvak kullanmalarını söyler, yatsı namazını ise, gecenin 3’te 1’i kadar geciktirebildiği kadar geciktirdim”

Vitr namazına eğer kişiyi uyandıracak biri varsa, gecenin sonunda kılmak gerekiyor. Ancak kendine güveni olmayan ve uyanmayacak olan kişiler için, yatsı namazını uyumadan önce kılması gerekmektedir.

Özellikle, yatsı namazı çoğu kişilere zor gelmektedir. Namaz, kişiye ne kadar zor gelirse gelsin, mutlaka kılınması gerekmektedir. Kesinlikle ertelenmemesi gerekiyor. Özellikle, yatsı namazında kişilerin nefsine kanmaması gerekiyor. Allah için ibadet edilmektedir. Bu konu hakkında bir hadis şu şekilde demektedir:

“Yatsı namazını, cemaat ile beraber kılan bir kişi, gecenin tamamını ibadet ile geçirmiş sayılmaktadır”

Bu sebeple yatsı namazı ne kadar zor gelirse gelsin, kılınması gerekmektedir. Yatsı namazının kişilere bu kadar zor gelmesini bazı sebepleri bulunuyor. Hem yemek vakti sonrasında geliyor. Hem de kişilere o vakitlerde ağırlık çöküyor. Ancak bunun ötesine geçmeli ve kişiler, bu ağırlığa kapılmamalıdır.