Aydıncık Mersin İlinin en güzel ilçelerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz!

Gezilecek yerler konumuza giriş yapmadan evvel sizlere biraz güzeller güzeli ilçemiz Aydıncık’tan bahsederek giriş yapalım istedik. Evet, sıradaki Mersin ilçemiz ise güzeller güzeli Aydıncık ilçesi oluyor. Mersin’in göz bebeği olan bu güzel ilçede birçok gezilecek yer de mevcut bulunuyor. Aydıncık, Mersin şehrinin merkez kesimine 170 km’lik bir uzaklıkta bulunmaktadır.

Mersin’in Göz Bebeği İlçelerinden Biri Daha, İşte Karşınızda Her Şeyi İle Sevimli Bir İlçe: Aydıncık

Şunu da unutmadan hızlı bir şekilde ekleyelim; Mersin ilinin Aydıncık ilçesinde hem sanatsal hem kültürel hem de tarihi olarak birçok yer ve yapıyı gezip inceleme şansına da erişebilirsiniz. Aydıncık gezilecek yerler rehberi konumuz artık son hızda başlıyor…

aydıncık ilçesi nerede?

Aydıncık Gezilecek Yerler Rehberi – Nereleri Gezebiliriz?

  1. Kelenderis Antik Kenti

Başlangıcı ilgi çekici ve tarihi bir antik kent olan Kelenderis Antik Kenti ile yapmak istedik. Aydıncık ilçesinde gezilecek yerler rehberimizin ilk durağı bir antik kent olan Kelenderis Antik Kenti oluyor. İşte karşınızda tüm ilgi çekici özellikleri ve ihtişamı ile Kelenderis Antik Kenti…

Tarihi yapıları sevenlerin mutluluğunu şimdiden buradan bile görebiliyoruz. Bu kentin kim ya da kimler tarafından yapıldığı ne yazık ki bilinmiyor. Bu kısımda yapılmış birçok arkeolojik çalışmanın sonucu olarak uzmanlar Kelenderis Antik Kenti’nin Milattan Önce 8. Yüzyıl zamanlarında kurulmuş olduğuna kanaat getiriyor. Kelenderis Antik Kenti çok uzun seneler süresince yerleşim yeri amacı ile de kullanılmış olan bir antik kent olması ile bilinir. O zamandan günümüze ulaşmayı başarabilen nekropol alanı, liman hamamı ve tiyatroyu yolunuz Aydıncık ilçesine düşerse ziyaret edip inceleyebilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında bu özel antik kent yer almayı her zaman başarıyor.

  1. Susanlık Kalesi

Aydıncık ilçesinde gezilecek yerler rehberimizin ikinci durağı ise Susanlık Kalesi oluyor. Susanlık Kalesi, Aydıncık ilçesinin merkez kısmına yaklaşık 2-3 km’lik bir uzaklıkta bulunuyor ve daha çok detay verecek olursak eğer, Denizciler Mahallesi içerisinde yer alıyor. Konum olarak asla bulmakta zorlanacağınız bir yerde değil. Susanlık Kalesi’nin kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilgisi kimsede yok. Sene olarak ne zaman yapıldığına dair de herhangi bir bilgi kimsede yok. Kale içerisinde Roma zamanına ait birçok kalıntıya da rastlamanız mümkündür. Susanlık Kalesi; Bizans, Geç Hitit ve Roma zamanlarında kullanılmakta olan bir kaledir. Tarihte birçok olaya tanıklık etmiş olan bir kaledir. O zamandan bugüne yalnızca şapele ait olan kalıntılar, kalenin sur kısımları ve gözetleme kulesi ulaşabilmiştir.

  1. Aynalıgöl (Gilindere) Mağarası

Gelelim Aydıncık ilçesinde gezilecek yerler rehberi konumuzun üçüncü sırasındaki yerimize. Aynalıgöl Mağarası, yani bilinen bir diğer adı ile Gilindere Mağarası, Aydıncık ilçesinin merkez kısmının doğu bölgesinde Gemi Durağı adlı yer içerisinde bulunuyor. Aynalıgöl Mağarası’na sadece deniz yolu ile gelebilmeniz mümkün oluyor. Hatta net bir biçimde şu şekilde söyleyelim; liman kısmından balıkçılara ait olan tekneler vasıtası ile buraya kolay bir biçimde gelebilme imkanı bulabilirsiniz. Bunun için 1 saatlik minik bir yolculuk sizi bekliyor. Bu özel mağara 550 metre gibi devasa bir uzunluğa sahiptir. Ayrıca yüksekliği 20 metredir ve genişliği de tam tamına 100 metreyi bulmaktadır. Mağara içerisinde çok ama çok fazla sayıda oda ve salon vardır. Damlataş görmek isterseniz de bu mağarayı ziyaret edebilirsiniz, zira içerisinde fazlaca damlataş türü obje var. Hatta mağaranın iç kısmında bir göle de rastlayacaksınız, dev bir göl bulunuyor tam da burada. Aydıncık’a yolunuz düşerse mutlaka Aynalıgöl yani Gilindere Mağarası’nı da bir ziyaret edin deriz.

Aynalıgöl mağarası güzelliği
  1. Aydıncık Büyükalan Plajı

Plajda vakit geçirmekten keyif alan birisiyim, fakat hiçbir şehirde temiz bir plaj bulamıyorum diyor iseniz aslında Büyükalan Plajı tam da size göre bir plaj oluyor diyebilmemiz mümkün oluyor. Aydıncık’ın incisi Büyükalan Plajı’na geldi sıra şimdi de, evet. Aydıncık ilçesi sınırlarında yedi güzel plaj bulunmaktadır, Büyükalan Plajı da tam olarak bunlar arasında yer almaktadır. Tertemiz suyu ve doğallığı ile gözleri üzerine çeken Büyükalan Plajı mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer almaya devam ediyor. Bu güzel plaj, Soğuksu adındaki derenin yanındadır ve konum olarak Yenikaş isimli bir köyün içerisinde konumlanmıştır. Aileniz ile, arkadaşlarınız ya da eşiniz ile güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer, bizden tavsiye buraya mutlaka ama mutlaka gidin. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın, buranın berrak sularını ve eşsiz doğasını fotoğraflamadan durmak gerçekten de çok zor! Dolu dolu geçireceğiniz tatilinizin en başına bu plajı koyabilirsiniz.

  1. Dört Ayak Anıt Mezarı

Ve listemizde sona geldik. Listemizin beşinci yani son sırasında ise bir anıt mezar olan Dört Ayak Anıt Mezarı bulunuyor. Aydıncık ilçesinin merkez kısmında yer almakta olan bu özel ve antik mezar, oldukça ilgi çeken bir antik yapı olarak görülmektedir. Bu yapı kireç taşlarından yapılmıştır. Yüksekliği ise 8 metre olarak hesaplanmıştır. Yapı, günümüze kadar neredeyse hiçbir şekilde bozulmadan ulaşmayı başarmış olan bir yapıdır, bu özelliği ile de birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmekte olan tarihi bir yapıdır diyebiliriz.

Kusursuz yapısı ile her daim öne çıkan şehirlerimiz arasında yer alan ve her zaman da taşı toprağı tarih kokan Mersin’in Aydıncık ilçesinde gezilebilecek güzel yerleri listelemiş olduğumuz yazımızın burada sonuna gelmiş bulunuyoruz. Olur da yolunuz bir gün güzide ilimiz Mersin’in Aydıncık ilçesine düşecek olursa bu rehberden yararlanmayı asla ihmal etmemenizi öneririz, şimdiden herkese iyi gezmeler diliyor ve yazımızı burada noktalıyoruz! Bir dahaki gezi yazımızda görüşmek üzere, müthiş geziler!